Vårt integritetslöfte

Integritetspolicy

Vi kommer alltid att göra vårt bästa för att skydda din integritet och försöka att hålla saker så enkla som möjligt. Vi kommer att vara uppriktiga kring vilka uppgifter vi samlar in och varför vi använder dem.

Vår integritetspolicy

Vem har kontroll över dina uppgifter?
‘BonusFinder’ är ett varumärke för Finder Media B.V.

Som ett företag baserat i Nederländerna styrs vår verksamhet av europeisk dataintegritetslagstiftning, främst EU:s allmänna dataskyddsförordning.

Vår Dataskyddsansvarig
Om du har några frågor kring hur BonusFinder använder dina personuppgifter, om du vill skicka in en begäran om åtkomst till ämnet eller en begäran om att utöva någon av dina rättigheter kan du kontakta vår dataskyddsansvarig genom att skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Uppgifter som vi får från dig

Du kan använda BonusFinder-webbplatsen utan att behöva ge oss några personliga uppgifter även om vi, som vi kommer att förklara nedan, samlar in viss information från den enheten som du använder. Om du kontaktar oss samlar vi naturligtvis in dina kontaktuppgifter och informationen kring din begäran.

Information som vi får från din enhet

Vi samlar in information från enheterna som du använder för att komma åt BonusFinder. Detta inkluderar följande: din IP-adress (ett nummer som identifierar en specifik enhet på internet och som krävs för att din enhet ska kunna kommunicera med webbplatser), hårdvarumodell, operativsystem och version, programvara, användaragent, enhetsinformation, önskat språk, serienummer, enhetens rörelsesinformation, mobilnätinformation och platsdata.

Vi samlar in webbserverns loggfiler som kan innehålla information såsom datum och tidpunkter för åtkomst, funktionerna eller sidorna du besöker, app- eller webbplatskrascher och annan systemaktivitet, den tredjepartswebbplatsen eller tjänsten som du använde precis innan du kom till vår sida och webbadressen du går till direkt efter att du har lämnat vår webbplats.

Vår webbplats kan också använda Hotjar. Detta är ett tredjepartsverktyg som hjälper oss genom att förse oss med inspelningstjänster som spelar in musklick och rörelser, sidrullning och all text du anger i formulär på webbplatsen. Denna information hjälper oss att förbättra vår webbplats, hitta och fixa fel samt förbättra webbplatsens funktionalitet. Den används också för statistisk rapportering om webbplatsens användning och prestanda.

Information vi mottar via Cookies

“Cookies” är små textfiler lagrade i din webbläsare som gör att vi kan känna igen din dator när du besöker vår webbplats. Cookies är viktiga för att vissa delar av vår webbplats ska fungera korrekt och säkert. Vi använder dem också för att göra saker snabbare, enklare och mer personliga för dig samt för att hjälpa oss förstå hur våra webbplatser används. De kan också användas för att presentera mer skräddarsytt innehåll eller reklam.

För att göra alla dessa saker samlar cookies in viss personlig information om dig när du använder våra webbplatser. Du kan välja om du vill acceptera eller avvisa vissa eller alla typer av cookies via din enhets webbläsarinställningar. Om du sedan fortsätter att använda våra webbplatser utan att justera dina webbläsarinställningar kommer vi att använda cookies såsom det anges i avsnitten nedan. Så för att hjälpa dig att göra ett informerat val måste du förstå varför vi använder de olika typerna av cookies och vad det betyder för din upplevelse på nätet. Det här avsnittet ger dig en sammanfattning av huvudpunkterna och berättar hur avstängning av de olika typerna av cookies påverkar din upplevelse på våra webbplatser.

De flesta cookies vi använder är “sessionscookies” som automatiskt raderas i slutet av en surfningssession, men vi använder också “beständiga” cookies. Dessa stannar kvar på din hårddisk, och vi använder dem för att automatiskt känna igen dig som samma besökare när du återvänder till vår webbplats eller app. Denne cookie i sig själv innehåller inga personliga identifierbara uppgifter om dig, men den skickar ett ID till vår server som gör att vi kan binda cookien till dig så att vi kan uppdatera hemsidan för att du ska kunna veta vad som har ändrats sedan ditt senaste besök.

De cookies som vi använder hamnar inom de följande kategorierna:

Absolut Nödvändiga Cookies: Får Våra Webbplatser Att Fungera
Dessa cookies är nödvändiga för att du ska kunna förflytta dig på våra webbplatser och logga in på de säkra områdena. De gör det också möjligt för oss att leverera innehåll till dig på ett sätt som fungerar för din enhet.

Utan dessa cookies skulle du inte kunna komma åt ditt konto, så om du väljer att inte ta emot dem kommer delar av vår webbplats inte att fungera korrekt och kanske inte fungera alls.

Några exempel på hur vi använder absolut nödvändiga cookies:

  • Tillåter dig att smidigt navigera runt på sidan
  • Visar innehåll i det bästa formatet för din enhet och positionerar det enligt din skärm
  • Tillåter dig att strömma innehåll utan att upprepningsvis behöva justera volym och visningsinställningar

Funktionalitetscookies: Möjliggör webbsidans funktioner
Dessa cookies tillåter våra webbplatser att komma ihåg val du har gjort, till exempel din plats. Vi använder dem också för att anpassa din upplevelse genom att till exempel visa olika innehåll för stamkunder jämfört med förstagångsbesökare, att ge dig tillgång till information som förses av sociala media-webbplatser såsom Twitter eller för att visa dig “relaterade artiklar” länkar som är relevanta för informationen som du kikar på.

Utan dessa cookies kommer du fortfarande att kunna använda webbplatsen, men kan ha svårt att använda vissa funktioner, och du kanske upptäcker att innehållet du ser på webbplatsen inte är lika relevant för dig.

Några exempel på sätten som vi använder funktionalitetscookies:

  • För att komma ihåg om du har fyllt i undersökningar så att vi inte ber dig att göra det igen.
  • Begränsa antalet gånger du visas en viss annons (Ibland kallas det för ‘frekvensbegränsning’)

Analytiska Cookies – Övervakar våra webbsidors prestanda:
Dessa cookies samlar information om hur människor använder våra webbplatser och hur webbplatserna presterar, t.ex. hur många som besöker, vilka sidor som är mest populära och samt om var folk ser felmeddelanden.

Några exempel på sätten som vi använder analytiska cookies:

  • För att identifiera trender om hur människor navigerar runt på våra webbplatser
  • För att hjälpa oss att hålla vårt innehåll relevant och aktuellt
  • För att räkna antalet gånger en sida eller e-post har visats samt hjälpa oss att mäta effektiviteten av vårt innehåll och vår kommunikation
  • För att förbättra våra webbsidors funktionalitet

Utan dessa cookies kan du fortfarande använda och njuta av alla online funktionerna på våra webbplatser.

Web Beacons (‘spårningspixlar’):
Våra webbplatser och några av de e-postmeddelandena som vi skickar innehåller också små osynliga bilder som kallas för ‘web beacons’ eller ‘spårningspixlar’. Dessa används för att räkna antalet gånger sidan eller e-postadressen har visats, och hjälper oss att mäta effektiviteten i vår marknadsföring. Web beacons är anonyma och innehåller eller samlar inte in någon information som identifierar dig som en individ.

Inriktade Cookies – Marknadsföring & Reklam:
Dessa cookies används för att leverera annonser och innehåll som är mer relevant för dig samt för att begränsa antalet gånger du ser en viss annons och för att mäta effektiviteten av reklamkampanjer. Vi använder dem också för att testa och förbättra våra produkter och tjänster genom att till exempel prova olika produktupplevelser med olika kundgrupper för att se vilka som är mest populära.

Utan dessa cookies: Du kommer att kunna använda och njuta av alla funktionerna på våra webbplatser, men annonserna du ser kommer inte att anpassas efter dina intressen.

Hur och varför vi använder dina personliga uppgifter

Vi använder den informationen som vi har om dig på en rad olika sätt som hamnar inom dessa breda kategorier:

  • Saker vi behöver göra för att förse dig med de produkterna eller tjänsterna som du har begärt
  • Saker som vi måste göra för att uppfylla lagliga eller lagstadgade skyldigheter
  • Saker som gör att vi kan driva vår verksamhet effektivt
  • Saker vi gör med ditt samtycke för marknadsföringsändamål

Vi berättar detta för dig eftersom den europeiska lagen om dataskydd ger dig rättigheter över dina personuppgifter som skiljer sig åt beroende på vilken av dessa kategorier de faller inom. Det här avsnittet förklarar mer om varje kategori, de rättigheterna som det ger dig, hur du utövar dem och vad det betyder i praktiken.

Tillhandahålla våra produkter och tjänster

Som du kan förvänta dig använder vi dina personuppgifter för att förse dig med våra produkter och tjänster, svara på frågor och ge dig den bästa möjliga kundtjänsten. Vi använder teknisk information om din enhet, t.ex. operativsystem, webbläsarversion och plats för att ge dig rätt version av vår webbplats och för att den ska fungera säkert och korrekt.

Såsom de flesta organisationer delar vi din information med externa organisationer som arbetar för oss för att tillhandahålla våra produkter och tjänster.

Integritetsrättigheter: Kan jag välja att inte någon av mina data ska användas på detta sätt?

Denna kategori täcker allt som är viktigt för att vi ska kunna erbjuda dig de tjänsterna som du använder eller registrerar dig för. Om du inte vill att dina data ska användas på detta sätt är ditt alternativ att inte använda vår webbplats.

Att uppfylla våra skyldigheter: Lagliga och Lagstadgade Krav
BonusFinder måste uppfylla en rad lagliga och lagstadgade krav, varav vissa inbegriper användning av personuppgifter och/eller fastställda tidsplaner som vi behöver förvara informationen till.

Vi måste även följa lagliga krav och förordningar som rör andra aspekter av vår verksamhet, såsom klagomålshantering eller reklam och marknadsföring. Vissa av dessa inbegriper också användning av dina personliga uppgifter eller fastställda tidsfrister för att hålla dem.

Integritetsrättigheter: Kan jag välja att mina personuppgifter inte ska få användas på detta sätt?

Denna kategori omfattar aktiviteter som vi är skyldiga att utföra för att kunna tillhandahålla våra produkter och tjänster lagligt, ansvarsfullt och i enlighet med kraven från våra tillsynsmyndigheter, och i slutändan för att skydda våra kunder och vår verksamhet. Om du inte vill att dina data ska användas på detta sätt är ditt alternativ att inte använda vår webbplats.

Att driva vår verksamhet effektivt

Det är några saker vi gör för att hjälpa oss att fungera som en kommersiell organisation. Vi har ett stort intresse av att utföra dessa aktiviteter, och där det handlar om att använda dina personliga uppgifter är vi noga med att utföra dem på ett sätt som minimerar påverkan på din integritet.

I Europa ger lagen om dataskydd dig “rätten att invända” mot aktiviteterna i denna kategori om din rätt till integritet uppväger vårt legitima affärsintresse för att göra dem. Du har alltid möjligheten att utöva denna rättighet, men såsom vi förklarar mer i detalj nedan är aktiviteterna i denna kategori centrala för vår verksamhet, så om du vill göra det kommer detta vanligtvis att innebära att du måste sluta använda vår webbplats.

Vänligen läs detta avsnitt noggrant och säkerställ att du är nöjd med det innan du förser oss med dina personliga uppgifter.

Verksamhetsinsikt:
Vi utför grundläggande analyser för att hjälpa oss förstå hur, när, var och varför våra kunder använder våra tjänster och hur vår verksamhet presterar. Detta hjälper oss att övervaka och planera allt från effektiviteten av vår annonsering till att säkerställa att vi har tillräckligt med personal tillgänglig för att hantera frågor utan långa väntetider. Det ger oss också en mycket tydligare bild av våra kunder i allmänhet, de breda demografiska grupperna de passar in i (t.ex. åldersgrupp, kön, plats m.m.) och de produkterna samt tjänsterna som de använder, vilket i sin tur hjälper oss att utveckla bättre och mer relevanta funktioner, produkter och tjänster. Vi utför denna analys på ett sätt som inte identifierar enskilda kunder så att det inte påverkar någon persons integritet.

Integritetsrättigheter: Kan jag invända mot detta?
Liksom alla verksamheter måste vi hålla ett öga på hur vår verksamhet presterar och om vi uppfyller våra kunders behov. Eftersom vi ser till att göra detta på ett sätt som inte identifierar dig som en individ har det ingen inverkan på din integritet. Om du inte vill att dina data ska användas på detta sätt är ditt alternativ att inte använda vår webbplats.

Att förse dig med en mer personlig upplevelse

Oavsett vilka produkter eller tjänster du använder, var och hur du än interagerar med oss vill vi ge dig samma bra service och göra den personlig för dig. Vi skräddarsyr din upplevelse, anpassar layouten och innehållet på våra webbplatser beroende på vad vi vet om dig, dina preferenser och hur du vill använda våra tjänster. Till exempel kommer vi att presentera dig med funktioner som vi vet att du har använt eller tror att du sannolikt kommer att använda, och anpassa sökresultaten för att visa mer relevanta resultat först.

Vi tittar också på aggregerade (oidentifierbara) data som visar de produkterna och funktionerna som våra kunder använder, och baserat på det föreslår vi produkter och funktioner som vi tror att du kommer att njuta av eftersom de är populära hos andra människor som använder samma produkter och funktioner som du.

Integritetsrättigheter: Kan jag invända mot detta?
Vi tror på att denna anpassade upplevelse gör vår webbplats och din upplevelse bättre, och vi vill ge dig den bästa kundupplevelsen vi kan. Att använda dina personuppgifter på detta sätt tillåter oss att göra det, och det påverkar inte din integritet. Om du inte vill att dina personuppgifter ska användas på detta sätt är ditt alternativ att inte använda vår webbplats.

Vänligen notera att vissa aspekter av din kundupplevelse tillhandahålls via cookies. Om du har aktiverat cookies i din webbläsare kommer vi att anpassa vissa aspekter av vår webbplats, till exempel att komma ihåg din plats, och du kan kontrollera detta via dina webbläsarinställningar.

Att skydda våra kommersiella intressen

De flesta använder våra produkter och tjänster rättvist, men om vi blir medvetna om kontoaktivitet eller beteende som kan vara skadligt för våra kommersiella intressen kommer vi att undersöka detta.

Integritetsrättigheter: Kan jag invända mot detta?
Som en verksamhet har vi ett stort intresse av att skydda våra kommersiella intressen mot avsiktligt missbruk, och vi är övertygade om att vi gör det på ett sätt som står i proportion till de riskerna som vi står inför samt har minimal inverkan på din integritet. Om du inte vill att dina data ska användas på detta sätt är ditt alternativ att inte använda vår webbplats.

Marknadsundersökning

Vi kommer ibland att bjuda in dig att ge feedback om de tjänsterna som du har använt eller att delta i kundundersökningar, frågeformulär eller fokusgrupper. Vi kommer att kontakta dig online eller via e-post direkt. Deltagande i undersökningar är alltid frivilligt, och där vi använder en tredje part överlämnar vi inte några detaljer (utöver dina kontaktuppgifter så att de kan skicka den första begäran eller inbjudan) såvida vi inte har ditt samtycke till det.

Integritetsrättigheter: Kan jag välja bort detta?
Det är mycket viktigt för alla verksamheter att ta reda på vad kunderna tycker. Eftersom vi är noga med att begränsa antalet och frekvensen av feedback- och undersökningsförfrågningar som vi skickar till varje enskild person, och du kan alltid tacka nej till att delta, har det ingen negativ inverkan på din integritet och du kan inte välja att sluta ta emot dessa tillfälliga förfrågningar.

Saker vi gör med ditt samtycke: Marknadsföring

Direkt Marknadsföring

Vi skickar endast erbjudanden och information om du har gett ditt samtycke till att vi gör det, och då kommer vi att kontakta dig via e-post, post, SMS eller online. Vi delar aldrig dina uppgifter med tredje parter. Ibland kan vi samarbeta med en tredje part för att ge dig information om en produkt eller tjänst som vi tror kan intressera dig, men om vi gör detta kommer kontakten från oss – vi kommer aldrig att skicka dina uppgifter till en tredje part utan ditt förhandssamtycke.

Att hålla det relevant

Vi vill göra betting och spel bättre för dig. Därför vill vi kunna berätta om produkter, tjänster och funktioner som du kommer att anse vara spännande och relevanta. Vi skräddarsyr de erbjudandena och informationen som vi skickar för att passa dig. För att göra detta tittar vi på vad vi vet om dig så att vi kan finjustera de erbjudandena som vi visar dig.

Att ge dig full kontroll

Vi är övertygade om att våra kunder föredrar erbjudanden och information som är relevant för dem och deras intressen framför allmänna annonser, så vi skräddarsyr all vår marknadsföring med den här bilden vi har byggt upp av dig. Vi tror att detta gör vår marknadsföring bättre både för dig och för oss. Dock ger lagen om dataskydd dig rätten att välja bort att använda dina personuppgifter för att bygga upp denna typ av bild och förutsäga vad du kanske är intresserad av, så du kan välja bort detta när som helst. Som vi förklarar ovan är all vår marknadsföring skräddarsydd för dig på detta sätt. Så för att välja bort denna typ av anpassning måste du välja bort alla meddelandetjänster från BonusFinder som du har prenumererat på, men vi kommer att fortsätt anpassa din online upplevelse baserat på den bilden vi har byggt upp av dig. Detta innebär att du fortsätter att dra nytta av ett mer personligt utseende och känsla på våra webbplatser, och fortfarande kommer att se följande:

  • Riktade pop-up fönster som berättar om produkter, tjänster och erbjudanden som vi tror att du kommer att gilla
  • Anpassade erbjudanden som är relevanta för dig kommuniceras via pop-up fönster eller annat innehåll på sidan
  • Riktade meddelanden på sociala medieplattformar såsom Facebook eller Twitter (som du enkelt kan kontrollera genom dina integritetsinställningar på varje enskild plattform) och på andra platser på nätet som stöder riktad annonsering

Vi tror att detta har den bästa balansen: det låter dig välja bort marknadsföring via offline kanaler (post, e-post och SMS) medan du fortfarande njuter av den bästa online upplevelsen och utan att behöva missa fördelarna. Om du dock föredrar att inte ta emot några anpassade meddelanden eller erbjudanden online kan du välja bort dem genom att inte använda vår webbplats.

Vänligen notera även följande:

  • I förekommande fall kommer vi fortfarande att ge rekommendationer på sidan för produkter du kanske tycker om. Vi baserar dessa på hur våra kunder som helhet tenderar att använda våra webbplatser och funktioner, inte på information om dig som en individ
  • Vissa anpassade banderollannonser på våra webbplatser kontrolleras separat genom cookies, så du måste också justera webbläsarens cookieinställningar eller så kommer du att fortsätta se dem
  • Du kan fortfarande se våra annonser på andra webbplatser eller sociala medieplattformar du besöker, men dessa kommer inte att riktas mot dig som individ

Marknadsföring: Att hålla det relevant och låta dig ha full kontroll – En överblick:

All vår marknadsföring är skräddarsydd för att vara mer relevant och intressant för dig, så om du:

  • Gärna tar emot anpassade erbjudanden och information via e-post, post, SMS och online – Se till att du väljer direkt marknadsföring
  • Gärna ser personliga erbjudanden och information när du är online, men inte vill ta emot dem via e-post, post eller SMS – Du måste välja bort direkt marknadsföring
  • Inte gärna vill se anpassade erbjudanden och information online eller via e-post, post eller SMS – Se till att välja bort anpassad marknadsföring och justera dina cookieinställningar för att undvika att få banderollannonser

Kom ihåg att du kan ändra dig när som helst genom att uppdatera dina preferenser.

Banderollannonser Online: Cookies

Om du har aktiverat cookies i din webbläsare kan du få banderollannonser på vår webbplats eftersom dessa är cookiebaserade och inte skräddarsydda genom användning av annan information som vi har om dig. Eftersom de är cookiebaserade kan du få dem även om du har valt bort annan anpassad marknadsföring, men du kan enkelt kontrollera dem via dina webbläsarinställningar.

Annonsering på sociala medier

Om du har gett ditt samtycke till marknadsföring kan vi samarbeta med sociala medieföretag såsom Facebook och Twitter för att förse dig med information om våra produkter och tjänster via deras plattformar. Om du inte vill se dessa annonser kan du enkelt kontrollera detta genom att inaktivera preferensbaserad marknadsföring i sekretessinställningarna på varje enskild plattform.

Även om du har återkallat ditt samtycke till anpassad marknadsföring från oss kan du fortfarande ibland se allmänna annonser för våra grupprodukter och tjänster på dina sociala medieflöden. Dessa kommer inte att riktas specifikt till dig, och återigen kan du kontrollera detta via sekretessinställningarna på varje plattform.

Online Beteendeannonsering

Vi använder cookies som placerats av tredje part för att samla in personlig information om din surfaktivitet som sedan grupperas med data om vad andra människor med liknande intressen och egenskaper (när det gäller ålder, kön, plats m.m.) tittar på. Den kombinerade informationen används för att visa dig online annonser baserade på dessa intressen, antingen för våra egna produkter och tjänster eller från tredje part (detta kallas ‘Online Beteendeannonsering’)

Att dela din information

Tredjepartscasino- & Sportsbook-operatörer

Vi delar inte din personliga information med casino- och sportsbook-operatörer. Allt som händer är att när du klickar på en länk på vår webbplats till deras så lagras en cookie som identifierar BonusFinder som den hänvisande webbplatsen. Dessa tredjepartscasino- och sportsbook-operatörer kommer sedan att använda all personlig information du ger dem i enlighet med deras egen integritetspolicy. Varje casino- och sportsbook-operatör har sin egen integritetspolicy, så du uppmanas att hänvisa till den relevanta policyn och se till så att du är nöjd med hur dina personuppgifter kommer att användas innan du skapar ditt konto.

Företag som erbjuder tjänster för vår räkning

Vi delar dina personliga uppgifter med externa organisationer som utför en rad tjänster för vår räkning för syftena i denna policy. Nedan listas de viktigaste funktionerna som helt eller delvis utförs av tredje part:

  • Hantering och genomförande av marknadsföringskampanjer
  • Kundtjänster
  • Kontroller för att hjälpa oss upptäcka orättvis användning av våra produkter och tjänster
  • Webbhotell, online innehållstjänster och datalagring
  • Hantering av utmaningar, tävlingar och erbjudanden
  • Dataanalys och datarengöring
  • Marknadsundersökning och insamling eller analys av kundfeedback
  • IT-tjänster och support
  • Revisions-, juridiska- och efterlevnadsrelaterade tjänster

Vi utför kontroller för att säkerställa att de företagen som vi arbetar med kommer att ge dina uppgifter samma nivå av omsorg och skydd som vi gör. Både vi och de är skyldiga att hantera din information i enlighet med dataskyddslagstiftningen, och vi är också skyldiga att vidta kontraktsåtgärder som förstärker dessa skyldigheter.

Att Skicka Personliga Uppgifter Utanför Europa

Några av de tredjepartsleverantörerna som vi använder är baserade i, eller utför en del av sin verksamhet i länder utanför det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) som består av EU:s medlemsstater plus vissa länder som anses erbjuda en standard för dataskydd motsvarande den i Europa.

Där detta innebär att för personlig information som överförs utanför EES måste vi införa ytterligare rättsligt skydd ovanpå våra standardkontroller och åtgärder för att säkerställa att den får samma skyddsnivå som i Europa. Vi gör detta genom att använda standardiserade avtalsbestämmelser (ibland kallade “EU-modellbestämmelser”) som godkänts av den europeiska kommissionen och europeiska integritetsregulatorer, även om det finns alternativa godkända rättsliga mekanismer som vi kan besluta att använda istället. Vid behov genomför vi också ytterligare avtalsåtgärder som krävs enligt lokal lag i alla länderna där vi är verksamma, utom när de strider mot den allmänna europeiska förordningen om dataskydd.

Andra omständigheter där vi kan dela dina personuppgifter

Förutom de funktionerna som anges ovan delar vi inte dina personliga uppgifter med tredje part utom när vi är tvungna enligt lag. Dessa omständigheter är sällsynta, men kan kräva att vi delar information med polis, domstolar eller andra brottsbekämpande organ, lagstadgade organ (i frågor såsom beskattning) och idrottsorgan (i samband med idrottsintegritetsfrågor), i något av länderna där vi verkar.

När det är nödvändigt för att skydda eller försvara våra rättigheter och intressen, lösa tvister eller verkställa våra avtal kommer vi att dela personuppgifter med våra tillsynsmyndigheter, externa juridiska rådgivare och skuldinvesterings- samt spårningsbyråer, även om dessa omständigheter återigen är sällsynta.

Om äganderätten till hela eller delar av vår verksamhet förändras eller om vi genomgår en omorganisation eller omstrukturering överför vi dina personuppgifter till den nya ägaren eller efterföljande företag så att vi eller de kan fortsätta att tillhandahålla de tjänsterna som du har begärt.

När vi delar personuppgifter och oavsett omständigheter kommer vi alltid att göra det lagligt och med vederbörlig hänsyn till din integritet.

Hur länge behåller vi dina uppgifter?

Vi bevarar dina personuppgifter endast så länge vi har en giltig rättslig anledning till det, vilket inkluderar att förse dig med de tjänsterna som du har begärt, uppfylla våra juridiska och lagstadgade skyldigheter, lösa tvister och verkställa våra avtal.

Hur lång tid vi behåller de olika typerna av personuppgifter kan variera beroende på varför vi ursprungligen tog emot dem, anledningen till att vi behandlar dem och de juridiska kraven som gäller för dem. När vi ställer in våra tidsuppgifter för lagring av data och radering tar vi hänsyn till en rad faktorer och krav inklusive: reglering av spel, regler mot penningtvätt, skatteregler, krav gällande betalningsindustrin, standarder för klagobehandling, behovet av att förebygga eller upptäcka brott eller annat missbruk av våra tjänster samt revisionskrav.

För att uppfylla våra olika krav och skyldigheter måste vissa av dina personuppgifter bevaras under en tid efter att du upphör att vara en kund.
När vi inte längre behöver dina personuppgifter för att uppfylla ovanstående krav, raderar vi dem på ett säkert sätt. Ifall vi vill behålla uppgifter för analysändamål anonymiserar vi dem först till de standarderna som godkänts av den nederländska dataskyddsmyndigheten (Autoriteit Persoonsgegevens, AP) så att de inte längre kan kopplas tillbaka till en individ. Observera att om du väljer att inte ta emot marknadsföring från oss måste vi fortfarande behålla dina kontaktuppgifter för att undertrycka dem från framtida marknadsföringsaktiviteter.

Att bibehålla kontroll över dina personuppgifter: dina integritetsrättigheter

Vi respekterar det faktumet att dina personuppgifter är dina uppgifter, så vi vill vara tydliga om vad dessa rättigheter betyder i praktiken och hur du kan utöva dem.

Rätten att välja bort att använda dina uppgifter för marknadsföring

Du kan välja bort direkt marknadsföring när som helst. Du har också rätten att välja att dina uppgifter inte ska användas för att skapa en bild av dig som vi använder för att skapa en “profil” av dig för marknadsföringsändamål).

Vi är övertygade om att våra kunder föredrar att ta emot erbjudanden och information som är relevanta för dem, så vi skräddarsyr all vår marknadsföring för att göra den mer relevant och intressant för våra kunder. I praktiken innebär detta att om du vill välja att vi inte ska använda dina uppgifter för att anpassa din marknadsföring måste du välja bort att få all direkt marknadsföring från oss.

Rätten att få felaktigheter i dina personuppgifter korrigerade

Du kan när som helst uppdatera dina personuppgifter för att hjälpa oss att hjälpa dig genom att hålla dina kontaktuppgifter aktuella och informera oss om du upptäcker några fel i de uppgifterna som vi har om dig. Om det är något du inte kan korrigera själv online, bör du kontakta oss på [email protected] Vi uppdaterar felaktigheter omedelbart och inom en månad om du begär en mer komplex förändring. Om vi tar beslutet att inte göra den ändringen som du har begärt, förklarar vi varför och gör en anteckning på ditt konto för att visa att du begärde ändringen. Om du inte håller med vårt beslut, har du rätt att klaga till integritetsregulatorn.

Din rätt till invändning

Dataskyddslagen ger dig rätten att uttrycka en “invändning” mot aktiviteter som beskrivs i avsnittet “Att driva vår verksamhet effektivt” om du tror att dina integritetsrättigheter uppväger det legitima intresset som vi har som en verksamhet att göra dessa saker. Vänligen läs detta avsnitt noggrant innan du kontaktar oss och notera att utövningen av din rätt till invändning vanligtvis innebär att du måste sluta använda våra tjänster. Om du inte håller med om vårt beslut gällande detta har du rätt att klaga till integritetsregulatorn.

Din rätt till radering

Folk hänvisar ibland till detta som “rätten att glömmas bort”. Enligt lagen om dataskydd har du rätt att begära radering av dina personuppgifter under följande omständigheter:

  • Där domstolarna eller våra tillsynsmyndigheter har kommit till slutsatsen att vi behandlar dem olagligt
  • Där vårt ursprungliga syfte för att samla in uppgifterna har slutförts och vi har inga andra giltiga rättsliga skäl för att fortsätta att bevara dem
  • Där du har återkallat ditt samtycke till marknadsföring och anpassad marknadsföring och bad oss ta bort den informationen som vi tidigare använde för dessa ändamål. I dessa fall kommer vi antingen att ta bort den från våra marknadsföringssystem eller anonymisera den fullständigt, men observera att vi behåller dina kontaktuppgifter för att förhindra ytterligare marknadsföring
  • Ifall du framgångsrikt har utövat din ‘rätt att invända’ mot en av aktiviteterna i avsnittet ‘att driva vår verksamhet effektivt’ och bad oss att ta bort den informationen som används för detta ändamål. Som vi förklarar i det avsnittet innebär utövningen av din rätt till invändning vanligtvis att inte använda vår webbplats, och i de flesta fall måste vi behålla dina uppgifter under en tid efter att ditt konto har stängts. Vi kommer inte att radera uppgifter så länge vi fortfarande har en giltig, rättslig eller reglerande anledning att behålla dem, såvida inte domstolarna eller våra tillsynsmyndigheter beordrar oss att göra det.

Hur utövar jag denne rätt?

Vänligen läs avsnitten “Hur länge behåller vi information” och “din rätt att radera” noggrant innan du kontaktar oss. Om du fortfarande vill utöva din rätt, bör du kontakta oss på [email protected] så svarar vi på din begäran inom en månad. Om vi upprätthåller din begäran och raderar dina uppgifter kommer vi, i förekommande fall, också att meddela alla tredje parter som uppgifterna har skickats till, där vi har möjlighet att göra detta, och berätta för dig vem de är. Om vi inte upprätthåller din förfrågan berättar vi varför. Om du inte håller med har du rätt att klaga till integritetsregulatorn.

Rätten att få tillgång till de uppgifterna vi har om dig

Om du vill ha en kopia av de personliga uppgifterna som BonusFinder har om dig, bör du begära den här. Vi kommer att be dig att fylla i och returnera ett formulär som inte är obligatoriskt, men som hjälper oss att hjälpa dig genom att tillhandahålla den informationen du letar efter. Innan vi svarar på din begäran kommer vi att be dig om giltigt bevis på identitet, och när vi har mottagit det kommer vi att ge vårt svar inom en månad. Om din begäran är ovanligt komplicerad och sannolikt kommer att ta längre tid än en månad, kommer vi att meddela dig så snart vi kan och berätta hur lång tid vi tror att det kommer att ta.

Vi kommer att uppfylla förfrågningar där det är möjligt, men det finns ibland situationer där lokal eller europeisk dataskyddslagstiftning kräver eller tillåter oss att hålla tillbaka viss information (till exempel där det skulle involvera utdelningen att information om en annan person eller information som är kommersiellt känslig) eller tillåter oss att ta en liten avgift. Om något av detta gäller berättar vi för dig varför.

Din rätt till “dataportabilitet”

Rätten till “dataportabilitet” syftar på att göra det möjligt för konsumenter att återanvända en del av sina personliga uppgifter online genom att göra den tillgänglig i ett vanligt använt, maskinläsbart format som kan skickas till och användas av andra organisationer. Detta är ett nytt initiativ och det är ännu inte möjligt att “porta” data direkt mellan leverantörer inom betting- och spelindustrin. Om du dock vill utöva denna rättighet bör du skicka din begäran här, så kommer vi att ge dig följande information som en CSV-fil:

  • Personliga- och kontaktuppgifter som finns i ditt online konto
  • All annan information du har gett online (observera att detta inte innehåller några uppgifter som har lämnats på papper)
  • Detaljer du har angett online i samband med klagomål eller frågor

Innan vi svarar på din begäran kommer vi att be dig om giltigt bevis på identitet, och vi kommer att förse dig med vårt svar inom en månad efter dess att vi har mottagit beviset.

Din rätt att klaga till regulatorn

Om du tror att dina integritetsrättigheter har åsidosatts eller om du inte håller med om ett beslut vi har fattat om dina integritetsrättigheter, har du rätten att klaga till integritetsregulatorn.

I Sverige: datainspektionen.se
I Tyskland: bfdi.bund.de
I Danmark: datatilsynet.dk
I Norge: https://www.datatilsynet.no/en/
I Storbritannien: ico.org.uk
I Italien: garanteprivacy.it/home_en

Länkar till tredjepartssidor

Våra webbplatser innehåller länkar till tredjepartssidor. Dessa organisationer och webbplatser kommer att ha sina egna integritetspolicys som inte kommer att vara desamma som vår, så när du besöker en av dessa webbplatser, kontrollera att du är nöjd med deras integritetspolicy innan du ger dem några personuppgifter.

Du klarade det

Pust! Det var en stor mängd läsning. Som ni ser har vi försökt att hålla det så enkelt som möjligt (samtidigt som alla lagkrav uppfylls). Om du har några frågor eller funderingar, skicka helt enkelt ett mejl till [email protected]

author
Chefredaktör hos BonusFinder Sverige & Danmark

Katrine är chefredaktör för BonusFinder Danmark & Sverige och har 10+ års erfarenhet inom online casinobranschen där hon arbetar i ett antal olika roller med fokus på casinoledning.

Katrine använder sin branscherfarenhet för att förse läsare med djupgående recensioner och betyg av svenska och danska casinon. Hon är särskilt förtjust i att testa på casinobonusar för att se till så att de är rättvisa och för att hjälpa dig att "spela med mer".

Katrine är en del av teamet som har lett BonusFinder till ett flertal prisnomineringar relaterade till gamblingbranschen såsom:

• EGR North America Awards 2020 - Affiliate of the Year (Årets Affiliate)
• EGR Operator Awards 2019 - Casino Affiliate of the Year (Årets Casinoaffiliate)
• iGB Affiliate Awards 2019 - Best Newcomer (Den Bästa Nykomlingen)

Kontaktuppgifter: [email protected]